Opleidingen

Wil je ook werken met je handen, hoofd en hart? Vind hier de opleiding in de bouwsector die bij jou past! Bekijk de opleidingen van BouwSchool Breda zoals; timmerman, metselaar, tegelzetter of leidinggevende in de bouw. Je gaat aan de slag in een praktijkgerichte en professionele werkomgeving bij één van de aangesloten leerbedrijven. BouwSchool Breda kan voor iedere deelnemer een gepaste opleiding aanbieden. Er zijn verschillende niveaus en trajecten, van praktijk tot zeer technisch, korte trajecten en langere leerwegen van 4 jaar.

Opleiding Timmerman

Als timmerman kun je werken aan projecten in de nieuwbouw of je werkt aan verbouwingen van huizen, kantoren of andere panden. Je bent een vakman die op professionele wijze hout bewerkt en deze vakkundig in elkaar weet te timmeren.

Bekijk opleiding arrow_forward

Driejarige Vakopleiding Timmeren

De naam timmerman dekt allang de lading niet meer! Als allround timmerman ben je de handen, ogen en oren van de uitvoerder op de bouw. Je denkt, binnen de opdracht mee over hoe je werkzaamheden gaat uitvoeren.

Bekijk opleiding arrow_forward

Opleiding Tegelzetter

Als tegelzetter ben je specialist in het afwerken van vloeren en wanden met steenachtige materialen zoals tegels en natuursteen. Je bent een vakman met een goed ruimtelijk inzicht, je werkt graag nauwkeurig en houdt van variatie.

Bekijk opleiding arrow_forward

Opleiding Metselaar

Als metselaar leer je het vak metselen en het voegen van muren en gevelbewerking, zowel binnen als buiten. Je bent de vakman met technisch inzicht, handig en je kunt vlug en netjes werken. Als metselaar kom je op allerlei plekken in de bouw terecht.

Bekijk opleiding arrow_forward

Opleiding Uitvoerder Bouw (en Infra)

Als Uitvoerder Bouw (en Infra) werk je aan projecten en begeleid je het ontwerpen, bouwen en onderhouden. Aan de hand van een bouwtekening maak je een helder bouwplan en overleg je met de organisatie en je team.

Bekijk opleiding arrow_forward

Opleidingen bij BouwSchool Breda

De meeste opleidingen van BouwSchool Breda duren 2 jaar. Die hele periode werk je vier dagen per week bij een bouwbedrijf, de vijfde dag krijg je theorie- en praktijkles op school. Tijdens een introductieperiode leer je van alles over het werken in de bouw. Daarna ga je naar leerbedrijven om de fijne kneepjes van het vak te leren. Hier wordt uiteraard de nodige inzet van je verwacht, daarvoor krijg je ook een salaris of stagevergoeding. En als je gemotiveerd bent, krijg je er ook de waardering voor terug, dat staat vast!

Als je bij een bedrijf komt werken is er een opgeleide leermeester. Dit is een echte vakman die de ambacht beheerst. Vanuit BouwSchool Breda bezoekt onze leerlingbegeleider jou minimaal 4 keer per jaar op de bouwplaats. Samen kijken we dan naar je vorderingen, eventuele mogelijkheid tot praktijktoetsen en de algehele sfeer. Met de docenten van je theorieopleiding houden we contact om ook hier de voortgang van je theorie te volgen.

Werken en leren

Binnen de verschillende opleidingen in de bouw kom je vier dagen te werken in een bouwbedrijf en een dag in de week krijg je theorie- en praktijkles op het ROC. De theorie dag is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Hiervoor schrijf je je in bij Curio, Hoornbeeck College, Kellebeek College of Da Vinci College. De theorie dag wordt beschouwd als een werkdag, dus wordt ook verwacht dat je er zo mee om gaat. Je aanwezigheid en inzet zijn verplicht. Hier bouw je tenslotte aan je toekomst.

De meeste tijd van de opleiding breng je door bij een bouwbedrijf, dat wij daarom het leerbedrijf noemen. Een leerling mag een voorkeur opgeven (erkend leerbedrijf), maar dat hoeft niet. Of we kijken samen voor een geschikt bedrijf. Wij zorgen ervoor dat je altijd bij een erkend leerbedrijf aan de slag kunt. Naast je werk bij een leerbedrijf maak je tijdens de opleiding ook praktijkopdrachten. Dit begint met eenvoudige opdrachten en zullen gedurende de opleiding toenemen in moeilijkheidsgraad.

Indien je ervoor kiest om een opleiding bij BouwSchool Breda te volgen, krijg je van ons werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Kom je in dienst bij BouwSchool Breda, dan is het belangrijk dat je goed gereedschap hebt. In overleg met jou stellen we het gereedschappenpakket samen. Het is mogelijk om dat via BouwSchool Breda te kopen.

De voordelen van een opleiding bij BouwSchool Breda:


  • Uniek: 100% van de leermiddelen en examineringsproducten worden vergoed.
  • Baanzekerheid door de grote vraag vanuit de bouw.
  • Loon uitbetaald conform Bouw CAO.
  • Instroom gehele jaar mogelijk.
  • Onderwijs en werk is direct georganiseerd.
  • 4 dagen werken en 1 dag theorie.
  • De beste vakkundige begeleiding.
  • Praktijk en theorie onder 1 dak in een kleinschalige omgeving.