Driejarige Vakopleiding Timmeren

In de bouwwereld is er veel werk voor ambitieuze doeners. Voor vakmensen die traditionele technieken beheersen, open staan voor vernieuwingen en uitdagingen. Mensen die graag de leiding op zich nemen en over de schutting kijken bij andere bouwspecialisten. Binnen een uitstekende leer- en werkomgeving biedt BouwSchool Breda een opleiding met veelzijdige carrière- en doorgroeimogelijkheden. Heb jij zo’n passie voor bouw en techniek? Dan is de Driejarige Vakopleiding Timmeren echt iets voor jou!

Leerling van BouwSchool Breda is bezig met het aanbrengen van gevelbekleding.

Allround timmerman

De naam timmerman dekt allang de lading niet meer! Als allround timmerman denk je, binnen de opdracht, mee over hoe je werkzaamheden gaat uitvoeren. Deze werkzaamheden bestaan uit onder andere: maatvoeren en stellen van profielen en kozijnen, prefab elementen monteren, werken met machines en gereedschappen, bouwplaats inrichten en voorzieningen aanbrengen met betrekking tot veiligheid. In jouw vakgebied is veiligheid (VCA) erg belangrijk! Dit alles stem je af met de projectleiding, onderaannemers en collega’s. Dat maakt het werk zeer divers en uitdagend. Wil je ook werken met je handen, hoofd en hart? Schrijf je in voor een erkende Driejarige Vakopleiding Timmeren!

Binnen de Driejarige Vakopleiding Timmeren leer je verschillende kennis en vaardigheden waarover een vakman hoort te beschikken. Zo beheers je alle benodigde kennis van materialen en gereedschappen. Naast het beheersen van de verschillende timmertechnieken, bewaak je de voortgang en kwaliteit van het project. Ben je verantwoordelijk voor het organiseren van de werkzaamheden, instrueren van het personeel, het uitvoeren van administratie en het bewaken van de veiligheid op de werkvloer.

Voordelen van een opleiding bij BouwSchool Breda:


  • Uniek: 100% van de leermiddelen en examineringsproducten worden vergoed.
  • Baanzekerheid door de grote vraag vanuit de bouw.
  • Loon uitbetaald conform Bouw CAO.
  • Instroom gehele jaar mogelijk.
  • Onderwijs en werk is direct georganiseerd.
  • 4 dagen werken en 1 dag praktijk.
  • De beste vakkundige begeleiding.
  • Praktijk en theorie onder 1 dak in een kleinschalige omgeving.

Veelzijdige doorstroommogelijkheden binnen de opleiding

Als je de Driejarige Vakopleiding Timmeren volgt en het eerste jaar positief hebt afgesloten, dan heb je de keuze om door te stromen. Naast het volgen van het traject naar 2de jaar BBL kun je ervoor kiezen om door te stromen in het 2de jaar Middenkaderfunctionaris Bouw BOL. Wanneer je de Driejarige Vakopleiding Timmeren succesvol hebt afgerond, kun je doorstromen naar de driejarige Kaderopleiding Bouw om door te leren voor uitvoerder. Het voordeel hierbij is dat je een praktijkgerichte achtergrond hebt en daardoor meer kans hebt op de arbeidsmarkt. Zo biedt de Driejarige Vakopleiding Timmeren goede toekomstperspectieven en mogelijkheden voor de bouwsector.

Competenties allround timmerman

Een goede timmerman (competenties):
- kennis van constructies;
- kennis van uitvoeringstechnieken;
- de vaardigheden om te bouwen;
- ruimtelijk inzicht om tekeningen te vertalen naar uitvoering;
- gevoel voor veiligheid, kwaliteit, kosten en milieu;
- kennis van wet- en regelgeving;
- goede communicatieve vaardigheden;
- een mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Verschillende opleidingen voor timmerman

Startniveau vereist:

- Gemengde- of theoretische leerweg

- Havo

Duur van de opleiding:

- 3 jaar

Doorstroming:

Als je het eerste jaar succesvol hebt afgerond:

- Middenkaderfunctionaris Bouwkunde

Wanneer je de Driejarige Vakopleiding Timmeren hebt behaald:

- Kaderfunctionaris Bouwkunde

Locatie:

Biesdonkweg 31 te Breda