Opleiding Uitvoerder Bouw (en Infra)

Als Uitvoerder Bouw (en Infra) werk je aan projecten en begeleid je het ontwerpen, bouwen en onderhouden. Aan de hand van een bouwtekening maak je een helder bouwplan en overleg je met de organisatie en je team. Je draagt zorg voor het op tijd en juist aanleveren van het project. Daarnaast bereid je het werk voor en zorg je dat het materiaal tijdig wordt geleverd. Zo bewaak je de voortgang van het project en geef je leiding aan een team van bouwvakkers. Binnen een uitstekende leer- en werkomgeving biedt BouwSchool Breda een opleiding met veelzijdige carrière- en doorgroeimogelijkheden.

Leerlingen van BouwSchool Breda.

Jezelf blijven ontwikkelen in de bouwbranche.

Doorgroeien, ook dát kan bij BouwSchool Breda. Na het afronden van je opleiding op niveau 3 bestaat de mogelijkheid om de opleiding Uitvoerder Bouw (en Infra) niveau 4 te volgen. Als Uitvoerder werk je als meewerkend uitvoerder bij een klein, middelgroot of groot uitvoerend bouwbedrijf. Op BouwSchool Breda kun je de BBL-opleiding Opleiding Uitvoerder Bouw (en Infra) niveau 4 in 3 jaar volgen. Deze deeltijdopleiding is uniek, omdat je enerzijds kennis krijgt door in de avond op school onderwijs te volgen en anderzijds door overdag te werken in de praktijk. Dit wordt ook wel 'werkend leren' genoemd waarbij je de vaardigheden en competenties leert door het werken in de praktijk.

Voordelen van een opleiding bij BouwSchool Breda:


  • Uniek: 100% van de leermiddelen en examineringsproducten worden vergoed.
  • Baanzekerheid door de grote vraag vanuit de bouw.
  • Loon uitbetaald conform Bouw CAO.
  • Instroom gehele jaar mogelijk.
  • Onderwijs en werk is direct georganiseerd.
  • 4 dagen werken en 1 dag praktijk.
  • De beste vakkundige begeleiding.
  • Praktijk en theorie onder 1 dak in een kleinschalige omgeving.

Leren in de praktijk

Gedurende de opleiding word je op het werk begeleid door een leermeester voor een professionele aanpak. Op school leer je het theoretische gedeelte van de opleiding, die je vervolgens direct in de praktijk kan brengen. In jouw vakgebied is veiligheid (VCA) er belangrijk! Dit alles stem je af met de projectleiding, onderaannemers en collega’s. Dat maakt het werk zeer divers en uitdagend. Naast het beheersen van de verschillende technieken, bewaak je de voortgang en kwaliteit van het project. Ben je graag verantwoordelijk voor het organiseren van de werkzaamheden, instrueren van het personeel, het uitvoeren van administratie en het bewaken van de veiligheid op de werkvloer? Wil jij jezelf ook blijven ontwikkelen binnen de bouwbranche? Schrijf je dan in voor een erkende opleiding als Uitvoerder Bouw (en Infra).

Competenties uitvoerder bouw (en infra)

Een goede leidinggevende binnen de bouw (competenties):
- goed ruimtelijk inzicht;
- kennis van uitvoeringstechnieken;
- de vaardigheden om te bouwen;
- ruimtelijk inzicht om tekeningen te vertalen naar uitvoering;
- gevoel voor veiligheid, kwaliteit, kosten en milieu;
- kennis van wet- en regelgeving;
- goede communicatieve vaardigheden;
- een mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Opleiding voor uitvoerder bouw (en infra)

Startniveau vereist:

- Opleiding afgerond niveau 3

Duur van de opleiding:

- 3 jaar

Locatie:

Biesdonkweg 31 te Breda