Bouwrecht

Doel van de cursus
Na afloop van de cursus beschikken deelnemers over kennis met betrekking tot de volgende onderwerpen: Bouwrecht in het Burgelijk Wetboek, UAV 2012, bijzondere contractvormen en UAV-GC 2005.

Inhoud van de cursus
Ondanks nieuwe contractvormen en de roep (in de media) om betere samenwerking blijft er altijd spanning op de relatie tussen opdrachtgever en uitvoerende partijen. De opdrachtgever wil een optimale prijs-kwaliteit verhouding (en liefst de laagst mogelijke prijs). De uitvoerende bedrijven willen het project graag met zwarte cijfers afronden. Dat vraagt om bewaking van de contractueel bepaalde grenzen in geld en tijd. Juist daar ontstaan spanningen. Die zijn – ongeacht het contractmodel – onvermijdelijk.

Voor de projectverantwoordelijke medewerkers van bouw- en installatiebedrijven is kennis van dat spanningsveld en met name de eigen positie daarin een must.

Bouwschool Breda heeft in samenwerking met mr. Wim Heijltjes een cursusprogramma opgezet bedoeld voor projectleiders, uitvoerders en werkvoorbereiders, maar ook voor directieleden van bedrijven. De docent is ruim 40 jaar werkzaam als bouwadvocaat. Aan de hand van eigen ervaringen met (juridische) projectbegeleiding en ook veel procedures bij rechtbanken en Raad van Arbitrage wordt in de cursus het spanningsveld besproken zoals zich dat vrijwel dagelijks – bewust of onbewust – tijdens het project voordoet. De belangrijkste aspecten daarvan zoals contractuele bouwtijd, stagnaties en de gevolgen in tijd en geld, discussies met directievoerder/opdrachtgever, vastleggingen in bouwverslag/rapporten, hoe om te gaan met de planning, voorgeschreven onderaannemers/materialen, bestekswijzigingen/meerwerk, etc. komen in deze cursus aan de orde.

De insteek is: hoe kan de uitvoerende partij hiermee zo sterk mogelijk omgaan.

Resultaat
Certificaat van deelname

Cursusduur
3 dagen van 15:30 uur tot 20:00 uur. (Incl. koffie, thee, fris en warme maaltijd)

Locatie van de cursus
BouwSchool Breda

Cursusprijs onder voorbehoud
Prijs op aanvraag

Aanmelden bij
BouwSchool Breda Training & Coaching B.V.
Biesdonkweg 31
4826 KS Breda
T: 076-5306060
E: training@bouwschoolbreda.nl