Timmeren is het mooiste vak

Jurgen van Gurp, leerling BBL-3 Timmeren, werkt het liefst heel de dag met zijn handen om aan mooie bouwprojecten te werken. Timmeren is echt zijn passie. Al van kinds af aan vindt hij het leuk om iets te maken. Jurgen vertelt ons graag waarom dat hij heeft gekozen voor het prachtige vak timmeren. Lees hier zijn verhaal.

“Ik ben Jurgen van Gurp en 19 jaar jong. Op dit moment ben ik bezig met mijn laatste praktijktoets ‘Uitzetten en maatvoeren’ bij BouwSchool Breda en dan hoop ik klaar te zijn met mijn opleiding BBL-3 timmeren.” Net als zijn vader werkt Jurgen het liefst met zijn handen aan projecten in de nieuwbouw of verbouwingen van huizen, kantoren of andere panden. Al van kinds af aan weet Jurgen dat hij graag timmerman wil worden. ”Ik word ontzettend blij als een klant tevreden is met het eindresultaat dat ik heb gemaakt.” Daarom heeft hij gekozen voor een opleiding timmeren bij BouwSchool Breda. Eerst is hij begonnen aan de opleiding BBL-2 timmeren en daarna is Jurgen doorgestroomd naar niveau 3.

Bij Bouwbedrijf Bos leert Jurgen nu alle kneepjes van het vak timmeren in de praktijk. Hij leert verschillende kennis en vaardigheden waardoor je een échte vakman wordt. Zo leert hij kennismaken met de benodigde materiaalkeuze en het gebruik van de juiste gereedschappen. Ook het bevestigen van bouwmaterialen, repareren en vervangen van beschadigde delen behoort tot de timmerwerkzaamheden. “Dus nu nog mijn diploma halen en dan kan ik echt aan het werk als timmerman”.

En wat zijn je toekomstplannen?

“Timmeren is mijn passie. Na het behalen van mijn diploma bij Curio wil ik verder gaan leren voor uitvoerder”. Wij wensen Jurgen veel succes!