Tegelzetters maken het bij BouwSchool Breda!

Onze nieuwe leerling Dylan Steinhauer vertelt jou graag waarom hij kiest voor het prachtige vak Tegelzetten. Op dit moment is hij nog bezig met zijn introductieperiode om te werken aan zijn basiscompetenties. Maar vanaf volgende week gaat Dylan starten bij een van onze erkende leerbedrijven. “Super veel zin in om mijn kwaliteiten te laten zien bij een erkend leerbedrijf en wat ik tot nu toe heb geleerd in de werkplaats van BouwSchool Breda, zegt Dylan.”

“Mijn naam is Dylan Steinhauer en ik ben 19 jaar oud. Na het behalen van mijn VEVA- diploma richting Sport bij het Koning Willem 1 College heb ik even een tussenjaar genomen om me te oriënteren wat ik echt graag wil doen. Tijdens de Open Dag bij BouwSchool Breda kwam ik in aanraking met het vak Tegelzetten. En ik wist het meteen, deze richting past precies bij mij. Ik heb me dan ook aangemeld voor deze opleiding via de website en nu doorloop ik de introductieperiode in de werkplaats van BouwSchool Breda. Wat ik nu zo leuk vind, is dat ik goed word begeleid door André van Alphen, instructeur bij BouwSchool Breda. Hij legt mij precies uit hoe ik bijvoorbeeld een badkamer moet betegelen. En als ik het even niet begrijp, dan neemt hij de tijd om het nogmaals uit te leggen. En natuurlijk geeft het mij een trots gevoel als ik de gehele wand goed heb betegeld.’

Na de kennismakingsdagen bij BouwSchool Breda heeft Dylan te horen gekregen dat hij mag starten met zijn opleiding BBL-2 tegelzetten. Maar voordat hij begint bij een van onze erkende leerbedrijven, doorloopt Dylan nog een introductieperiode van 8 weken om te werken aan zijn basiscompetenties. Deze periode heeft hij bijna afgerond en vanaf volgende week krijgt hij te horen bij welk leerbedrijf hij aan de slag gaat. Want dat vindt hij tocht wel het allerleukst, werken bij een bouwbedrijf. ‘Je leert dan de échte kneepjes van het vak. Samen met een leermeester ga je dan aan de slag als een echte tegelzetter’.

En wat zijn je toekomstplannen?

“Ik wil alles leren over het vak Tegelzetten. Ik heb gemerkt dat ik hierin echt mijn passie heb gevonden. Eerst ga ik starten met mijn opleiding niveau 2 Tegelzetten en daarna wil ik wellicht nog verder leren naar niveau 3. Maar ik ga eerst deze opleiding goed afronden, zodat ik een hele goede tegelzetter word”.