Samen moeten we blijven bouwen aan nieuwe bouwstenen

Ondanks deze uitzonderlijke tijden blijven nieuwe vakmensen in de bouw hard nodig. Het opleiden van jongens en meiden in de bouw is belangrijk, wil je in de toekomst het te kort aan mensen opvullen. De prognoses geven aan dat de bouwsector op korte termijn wel weer gaat aantrekken, geeft directeur Erik Colijn van BouwSchool Breda aan.

“Ook voor BouwSchool Breda is het een onwerkelijke situatie. Wij zijn ontzettend trots op de geweldige inzet van onze leerlingen in deze onzekere tijden. Door middel van een aangepaste protocol/maatregelen binnen de bouwbranche blijven zij met passie bouwen aan prachtige bouwprojecten. Elke dag zetten de leerlingen en de bouwbedrijven hun steentje bij en werken zij keihard om de bouwsector draaiende te houden. Want échte vakmensen blijven onmisbaar.”, zegt Erik Colijn.

“Op dit moment zijn alle BBL-leerlingen uitgeplaatst bij een bouwbedrijf en dus aan het werk. De betrokkenheid naar onze bedrijven en leerlingen is groot. Elke dag hebben Ad van de Riet (leerlingbegeleider) en Bas Koenis (opleidingscoördinator) op afstand contact met de leerlingen/ leermeesters en begeleiden ze hen waar nodig. Dit is belangrijk wil je ervoor zorgen dat iedereen zijn schouders eronder zet.”

“BouwSchool Breda kijkt ook altijd vooruit. De instroom van nieuwe leerlingen voor volgend jaar betreft mede onze aandacht, wil je voldoen aan de behoeftevraag vanuit de branche naar bouwtechnische mensen. Dit doen wij door veel samen te werken met scholen om jongeren te enthousiasmeren voor bouw en techniek. Uiteraard begeven wij ons nu in een unieke situatie, waarbij wij hopen zo spoedig mogelijk de scholen weer te kunnen ontvangen bij BouwSchool Breda.”

“Wij blijven optimistisch ondanks deze vreemde tijden. Samen met een enorme motivatie om altijd kansen te zien, kunnen wij dit aan! Wij kennen onze leerlingen en bedrijven goed. Ook in de toekomst blijven wij en de regionale bouwbedrijven ons inzetten voor de vakmensen van de toekomst en hun verdere ontwikkeling na het behalen van een vakdiploma.” Volgens Erik Colijn kan een crisis ons pijn doen, maar aan de andere kant zijn er straks veel jongeren nodig. Dit blijven wij ook communiceren via verschillende media, zodat een ieder ervan uit kan gaan dat de instroom van nieuwe leerlingen voor de regio op peil blijft.