Een allround timmerman is een ambitieuze doener in de bouw

Maak kennis met onze leerling, Cas Rennen. Hij heeft gekozen voor de opleiding Driejarige Vakopleiding Timmeren, omdat je als allround timmerman altijd meedenkt over hoe je de werkzaamheden gaat uitvoeren van een opdracht. ‘Zien dat het werk dat je oplevert wordt gewaardeerd door klanten, geeft mij een superfijn gevoel’, zegt Cas. Lees hieronder zijn verhaal.

“Ik ben Cas en volg de Driejarige vakopleiding Timmeren. Ik heb gekozen voor deze opleiding, omdat je binnen 3 jaar alles leert om een goede timmerman te worden.” Na het behalen van zijn mavo-diploma is hij begonnen aan de Driejarige Vakopleiding Timmeren. Cas werkt het liefst met zijn handen en wilt graag iets maken waar hij trots op kan zijn. “Het stellen van profielen en kozijnen of het werken met gereedschappen of machines, het geeft mij een fijn gevoel om te bouwen aan verschillende opdrachten van begin tot het einde”, zegt Cas. Cas vindt deze opleiding precies bij hem passen, omdat hij tijdens zijn vooropleiding geen praktijkervaring heeft opgedaan.

De praktijk leert Cas nu bij zijn leerbedrijf Maas-Jacobs, waar hij is uitgeplaatst. Op dit moment zijn ze bezig met het renoveren van een winkelpand in Baarle-Nassau. De leermeester begeleidt Cas in alle aspecten die je moeten leren om een échte allround timmerman te worden. “Een dag is nooit hetzelfde op de bouw. Begin van de week ben je bezig met het uitzetten van een bouwwerk. En je eindigt je week met het maken van scheidingswanden.”

Wat doe je nu in de werkplaats?

Cas is bezig met het maken van zijn praktijktoets ‘Complex dakwerk’, zodat hij zijn opleiding kan gaan afronden voor het einde van dit schooljaar. Tijdens deze toets moet Cas aantonen dat hij hoek- en kilkepers kan maken in een bouwwerk.

En wat zijn je toekomstplannen?

“Als ik klaar ben met mijn Driejarige Vakopleiding Timmeren, wil ik graag eerst een aantal jaren ervaring op doen als timmerman. Daarna wil ik verder gaan leren als voorman of uitvoerder.”