De drie Musketiers op bezoek bij Zwaluwe Bouw

De drie Musketiers op bezoek bij Zwaluwe Bouw

Op de website van Bouwend Nederland staat een mooi artikel over 'De drie Musketiers op bezoek bij Zwaluwe Bouw', dat is geschreven door mevrouw K. Oomen (Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt en Regionaal Adviseur Verenigingszaken Brabant Mid-West). Bent u al nieuwsgierig geworden, lees het artikel alvast hieronder.

Op uitnodiging van Bouwschool Breda, was ik aanwezig bij een bijeenkomst voor het onderwijs en bedrijfsleven op locatie bij Zwaluwe Bouw te Hooge Zwaluwe, een familiebedrijf sinds 1981. Daar ontmoette ik drie jonge enthousiaste docenten van het VMBO die met hart en ziel jongeren opleiden en enthousiasmeren om in de bouw te gaan werken. Ontzettend belangrijk werk, want meer jongeren kunnen we in de sector goed gebruiken. Een enthousiaste docent speelt daarbij een cruciale rol.

Het vinden, boeien en binden van jongeren hebben ze bij Zwaluwe Bouw goed geregeld. Al jaren toonaangevend in het opleiden van jonge mensen. Hun personeelsbeleid is gerust uniek te noemen en een voorbeeld voor de bouwsector. Niet alleen het opleiden van jonge mensen heeft prioriteit, ook in het kader van een leven lang leren, heeft Zwaluwe Bouw een duidelijke visie. Men stuurt dan ook op de volgende thema's: " Werk voorzichtig", "Houdt plezier" en "Kijk vooruit".  Het beleid vertaalt zich in zeer betrokken medewerkers, voldoende aanwas, laag ziekteverzuim en voorkomt voortijdig uitval.