Mogen wij aan u voorstellen…….?

Ons nieuwe team leerlingbegeleiding Pascal Brok, Ad van de Riet en Koen van Leijsen. Per 22 februari 2021 is dit team versterkt met Pascal Brok in de functie van opleidingscoördinator, Ad van de Riet in de rol van leerlingbegeleider en Koen van Leijsen ook in de functie van opleidingscoördinator.

Pascal Brok is inmiddels al 6 jaar werkzaam als praktijkinstructeur bij BouwSchool Breda. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Pascal intern is doorgeschoven naar de functie van opleidingscoördinator. In zijn carrièreontwikkeling is dit zeker een logische stap. De afgelopen jaren heeft Pascal met succes de lerarenopleiding afgerond en is op dit moment in de laatste fase van zijn opleiding Master Leren & Innoveren.

“Als opleidingscoördinator ben ik opzoek naar een goede aansluiting tussen het onderwijs en bedrijfsleven, dat verder gaat dan alleen de regio voorzien van voldoende instroom.”

“Het is dan ook mijn passie/ uitdaging om leerlingen te begeleiden naar een goede toekomst, waarin de bouwwereld wordt voorzien van goede vakmensen.”

Ad van de Riet werkt, ooit begonnen als timmerman en assistent uitvoerder, inmiddels al 10 jaar als leerlingbegeleider bij BouwSchool Breda. Met veel plezier voert Ad deze functie uit, waarbij zijn rol ligt bij het creëren en onderhouden van contacten met leerlingen, bedrijven en het organiseren van leerlingbouwplaatsen. Vooral de combinatie van het geven van voorlichtingen aan leerlingen op basis en vmbo scholen en het uitplaatsen/ bezoeken van leerlingen bij bouwbedrijven, maakt zijn werk veelzijdig.

“Jongeren begeleiden naar hun (bouw)toekomst toe, is het mooiste wat er is. Het maakt mij de investering waard, want jongeren hebben de toekomst.”

“Graag wil ik de spil zijn tussen het bedrijfsleven en de nieuwe generatie vaklieden, omdat de bouwwereld bruist en smacht naar nieuwe aanwas.”

Daarnaast heeft Koen van Leijsen aangegeven graag ook de rol van opleidingscoördinator te willen oppakken. Inmiddels is Koen 3 jaar werkzaam bij BouwSchool Breda in de functie van Adviseur Training & Coaching en heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan door de leerlingbegeleiding te ondersteunen. Ook voor hem is het dan eveneens niet verwonderlijk dat hij zijn horizon wil verbreden en de ambitie heeft om dit stokje op te pakken. Samen met zijn nieuwe teamleden gaan ze er dan ook zeker een succes van maken.

“De leerling staat voor mij centraal. Samen met Pascal en Ad gaan wij ervoor zorgen dat voor de leerling alles op tijd wordt geregeld, zodat de leerling zich kan focussen op het werken en leren bij een bouwbedrijf.”

“De komende jaren ga ik werken aan meer uitstroom van vakbekwame leerlingen om aan de vraag van de regionale bouwbedrijven te kunnen blijven voldoen.”