8 redenen om in 2019 te kiezen voor een bouwopleiding

De bouw heeft de komende jaren dringend mensen nodig. De problemen op de arbeidsmarkt zijn nog niet voorbij. Sterker nog: de spanning op de arbeidsmarkt loopt de komende jaren verder op, omdat de vraag naar personeel groter zal zijn dan het aanbod. Dat maakt het volgen van een bouwopleiding in 2019 alleen nog maar interessanter omdat er sprake in van baanzekerheid door deze grote vraag vanuit de bouw. Naast de baanzekerheid zijn er nog veel meer redenen om te starten met een opleiding in de bouw. Daarom hebben we in deze blog 8 redenen genoemd waarom het interessant is om nu te starten met een opleiding in de bouw.

1. Direct salaris ontvangen tijdens je bouwopleiding

Wie wil dat nou niet direct salaris ontvangen tijdens je opleiding? Het kan bij een bouwopleiding van BouwSchool Breda. Je gaat direct aan de slag bij een erkend bouwbedrijf waar je kunt leren en werken tegelijk. Naast het ontvangen van salaris tijdens je bouwopleiding kun je de theorie ook direct toepassen in de praktijk.

2. Studie met baanzekerheid door de grote vraag vanuit de bouw

Een tweede reden om te kiezen voor een bouwopleiding is de baanzekerheid in de bouw. Door de grote vraag vanuit de bouw hoef je je geen zorgen te maken of je wel een baan kunt vinden na het afronden van jouw opleiding. Het afgelopen jaar kenmerkte zich door een hoog aantal vacatures in de bouw en werkgevers hadden de grootste moeite om voldoende personeel te vinden.

Al met al natuurlijk zeer positief voor jou als toekomstige leerling van een opleiding in de bouw. Of dit nu een timmeropleiding, metselopleiding of een hier is, overal is voldoende vraag naar op dit moment. De komende jaren zijn er 94.000 extra werknemers nodig in de bouw om te kunnen voldoen aan de grote vraag.

3. Instroom gehele jaar mogelijk bij BouwSchool Breda

Een andere mooie bijkomstigheid is dat je bij BouwSchool in Breda het hele jaar door kunt instromen. Dus wil je switchen van opleiding of wil je halverwege het jaar starten met een opleiding in de bouw dan kan dat! Instromen op een timmeropleiding, een tegelzetter opleiding of een metselopleiding is dus mogelijk. Dat geeft jou het voordeel dat je niet hoeft te wachten tot er een opleiding start, maar je kunt direct beginnen met studeren en werken.

4. Uniek: 50% van de leermiddelen en examineringsproducten worden vergoed

Een uniek punt bij BouwSchool Breda is dat 50% van al je leermiddelen en examineringsproducten vergoed worden. Dus naast het salaris wat je krijgt tijdens de opleiding, scheelt het ook nog in de kosten. Waar je bij andere instellingen veel geld kwijt bent aan deze onderwijsproducten is één van de maatregelen, waarover de CAO-partijen Bouw & Infra afspraken hebben gemaakt, een vergoeding van 50% op de leermiddelen.

5. Onderwijs en werk direct georganiseerd tijdens je bouwopleiding

Vaak hoor je dat ouders zich zorgen maken over het feit dat hun kinderen geen baan kunnen vinden tijdens hun opleiding (BBL). Of dat ze een opleiding moeten zoeken waar later veel werkgelegenheid in te vinden is. Ook dat is een voordeel in de bouwsector, want naast de baanzekerheid is onderwijs en werk direct georganiseerd. Dit omdat je direct aan de slag kunt bij een erkend leerbedrijf waar je 4 dagen gaat werken en waarbij je 1 dag theorieles krijgt.

6. 4 dagen werken 1 dag theorie

Voor wie het niks vindt om in de schoolbanken te zitten, is ons leer- en werktraject een ideale oplossing. Je hoeft namelijk maar één dag in de week naar school. De overige dagen ben je actief bezig in de werkplaats of op een bouwplaats. 4 dagen werken en 1 dag theorie vinden de leerling/ werknemers van BouwSchool Breda dan ook een perfect balans. Iedereen werkt liever met zijn handen dan dat ze in de studieboeken zitten.

7. Uitdagend werk in de bouwsector

Elk uur op je horloge kijken of het al tijd is om naar huis te gaan? Niet in de bouwsector. Elke dag is anders en je werkt aan verschillende projecten. Daarnaast zijn er veel ontwikkelingen in de bouwsector, bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe technologieën. Elke dag kun je dus weer een nieuwe uitdaging aangaan op je werk waardoor je voldoening uit het werk kunt halen. Elke dag zie je de vorderingen en vooruitgang van het project waar je aan werkt.

8. De beste vakkundige begeleiding tijdens je bouwopleiding

Bij BouwSchool Breda kun je ook rekenen op de beste vakkundige begeleiding. Het is mogelijk om een maatwerktraject e volgen die we aanbieden met een uitgebreide intake en een individueel opleidingsplan. Je krijgt hierbij extra begeleiding tijdens de opleiding om het beste uit jezelf te halen.

Ook kun je oefenen met de nieuwste innovaties waarbij we je stimuleren om je talent te ontwikkelen door deel te nemen aan beroepenwedstrijden. Door verbreding en verdieping tijdens je bouwopleiding krijg je de mogelijkheid om je allround te ontwikkelen waardoor je nog een betere vakman wordt.

Het verdienen van extra certificaten waardoor je nog waardevoller bent voor een werkgever. De erkende leerbedrijven uit de bouwsector werken mee aan de opleiding zodat de theorie aansluit op wat er in de praktijk van je wordt gevraagd. Daarnaast is BouwSchool Breda een professionele “lerende” organisatie en zijn dan ook VCA en ISO gecertificeerd.

Interesse in een bouwopleiding?

Heb je na het lezen van deze blog interesse in het volgen van een bouwopleiding? Kom dan gerust is langs tijdens een van onze Open Dagen. Meer informatie hierover lees je hier. Heb jij een vraag over onze bouwopleidingen? Neem dan gerust contact met ons op.